İTÜ MADEN FAKÜLTESİ

KORİDOR MÜZE

 

İTÜ Maden Fakültesi içinde yeralan Koridor müze çeşitli türdeki mineral, kaya, değerli taşlar ve fosillerin birarada sergilendiği küçük ölçekli bir doğa tarihi müzesidir. 

Koridor müze üniversite öğrencileri ve ziyaretçilerin her zaman kolaylıkla gezebilmeleri amacıyla Maden Fakültesi binasının ikinci katındaki A ve B koridorlarında kurulmuştur. Koridor müzede Dünya'nın ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden toplanmış yaklaşık 2000 adet örnek 57 sergi dolabı içinde sergilenmektedir. Dolapların çevresinde  sergilenen örnekler hakkında bilgiler veren açıklayıcı panolar yer almaktadır. 

 İ.T.Ü. Maden Fakültesi Koridor Müzesi çok uzun bir geçmişi olan MTA Tabiat Tarihi Müzesi dışında, Türkiyedeki tek örnek tir. Koridor Müzesi, bundan sonraki katkı ve desteklerle genişleyerek faaliyetini sürdürecektir.

  Koridor Müze 1999 yılında Maden Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Görür denetiminde oluşturulan bir komisyon tarafından hazırlanmıştır. Koridor Müzeyi oluşturma komisyonu başkanı; Yrd. Doç. Dr. Zekiye Karacık ve komisyon üyeleri; Yrd. Doç. Dr. ŞafakAltunkaynak, Araş.Gör. Dr. Vildan Esenli, Araş.Gör Dr. Ahmet Çelenli, Araş.Gör. Dr. Murat Budakoğlu, Araş.Gör. Dr. Mustafa Kumral, Araş.Gör. Orhan Yavuz, Araş.Gör. Nurgül Çelik, Araş.Gör. Gürsel Sunal,  Araş.Gör. Aynur Dikbaş, Araş. Gör. Cenk Koçak'tır.  Müzenin Fosiller bölümü Doç Dr. Mehmet Sakınç ve Araş. Gör. Cenk Yaltırak, Süs taşları bölümü Prof. Dr. Sezai Kırıkoğlu, Kesme taşlar bölümü ise; Prof. Dr. Mustafa Erdoğan'ın katkılarıyla hazırlanmıştır. Fotoğrafların büyük bir kısmı Ömer Taş ve Umut Destegül tarafından çekilmiştir. 

Koridor Müzesi İTÜ Araştırma Fonu'nun desteği ile Yrd. Doç.Dr. Zekiye Karacık ve Prof.Dr.Okan Tüysüz tarafından bu WEB sayfalarına taşınmıştır. Bu sayfaları CD üzerinde sipariş verebilirsiniz ve  bilgi için bu kişilere e-mail ile başvurabilirsiniz. 

Gördüğünüz hata ve eksiklikler konusundaki görüşleriniz bizim için değerlidir.